Natuurlijke verzorging

De paarden leven in een stabiele kudde buiten, het ganse jaar, met vrije toegang tot schuilstallen. Er zijn twee kuddes: een merriekudde en een hengstenkudde. De veulens worden in de kudde geboren en op natuurlijke wijze gespeend. De paarden hebben permanent toegang tot een grote paddock paradise beken en boomstammen om over te springen, struiken en bomen om van te eten. De basis van de voeding is ruwvoer: kruidenhooi van eigen productie en stro van een betrouwbare leverancier. Zwangere en zogende merries en veulens grazen op een weide beperkt in de zomer. Begrazing gebeurt voor alle andere paarden enkel in de winter (arme weiden) Hooi en gras is biologisch: geen chemische bemesting, enkel met natuurlijke compost.

Het ganse jaar door krijgen ze dagelijks spelt, erwten en mais, lijnzaad, fenegriek, ... In herfst en winter extra: bieten, wortelen, fruit, warme mash (van lijnzaad, gerst...), vlierbessensiroop (i.f.v. de weerstand). Mineralen en vitaminen worden op natuurlijke wijze toegevoegd, niet via krachtvoer.
Het ‘ontwormen’ gebeurt steeds natuurlijk met look en olie (geen belasting voor lichaam en maagdarmstelsel). Dit wordt opgevolgd via mest en bloedonderzoek en waar nodig wordt overgegaan op chemische ontworming.